• ozenmedya

Hizmet Açıklaması

SEO nedir?

SEO “Search Engine Optimization” kısaltması olarak kullanılır. SEO düzenlemeleri ya da işlemleri sayesinde arama motorları kişiler tarafından bulunmaya çalışılan web sitelerinin sonuçları için daha kolay ve hızlı tarama yapabilmektedir. SEO işte bu arama motoru taramalarında kolayca bulunabilmek için teknik kriter düzenlemelerin yapılması işlemidir, şeklinde yapılacak bir açıklama seo nedir sorusunun cevabı olacaktır. Bu terimi Türkçeleştirmek gerekirse; arama motoru optimizasyonu olarak ifade edilebilir.

SEO, arama motorlarında her zaman bulunabilmek adına yapılan iyileştirme ve bu iyileştirmelerle birlikte gerçekleştirilen optimizasyon işlemleridir. Yapılan bu işlemler site içi ve site dışı olarak iki farklı şekilde adlandırılmaktadır; aynı zamanda arama motorlarında ilk sıralamalarda olabilmek için yapılan işlemlerin tamamı olarak algılanmaktadır. Bu tanımlama da seo nedir sorusu için farklı bir açıklama olarak kullanılabilir.

Dikkatli ve titiz yapılan SEO çalışmalarıyla arama motorlarında her geçen gün yükselerek daha fazla kişiye ulaşmak mümkün olmaktadır. Bu sayede web sitesi sahibi kişi ya da firma hizmetinin, ürününün, teknik bilgisinin ya da araştırmalarının tanıtım ve satış hacmini arttıracaktır. Eğer ki bu tarz çalışmaların yapılması tercih edilmezse hedeflenen kitleye ulaşılması ve portföy oluşturulması son derece zor olacaktır. Özellikle dijital dünyanın günümüzde her sektöre hâkim olduğu düşünülürse yapılan seo çalışmalarının maliyetleri azaltacak olması ise kaçınılmazdır. Bu durum şu şekilde de açıklanabilir; SEO pazarlama yöntemleri arasında dijital pazarlamanın en fazla prestije sahip olan ve yüksek getiri sağlayan pazarlama stratejisidir. İşte bu yüzden seo nasıl yapılır diye düşünmeye gerek yok, bir an evvel harekete geçilmelidir, ve de bu çalışmanın dijital pazarlama çalışmalarının bir parçası olduğu unutulmadan hareket edilmelidir.


Sosyal Medya